ေက်ာက္ပန္းေတာင္းအသင္း

ေက်ာက္ပန္းေတာင္း အစားအစာ ျပဳလုပ္နည္းမ်ား


အထက္ပါေခါင္းစဥ္ေလးနဲ႕ ကၽြန္ေတာ္တို႕ ျမိဳ႕မွ အစားအေသာက္မ်ားကို ညီအစ္ကို ေမာင္ႏွမေတြ အလြယ္တကူ ျပဳလုပ္စားေသာက္လိုပါက အဆင္ေျပေစရန္ ရည္ရြယ္ျပီး တင္ဆက္သြားမွာျဖစ္ပါတယ္။

ပထမဆံုး အေနႏွင့္ ေက်ာက္ပန္းေတာင္း မုန္႕ဟင္းခါး ခ်က္နည္းေလးကို ညီအစ္ကို ေမာင္ႏွမမ်ားအား မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ေသာ ပစည္းမ်ား

ေအာက္ေဖၚျပပါ ပမာဏ မ်ားသည္ လူၾကီး (၅) ေယာက္စာ အတြက္ျဖစ္ပါသည္။

  1. ၾကက္အသား ႏွင့္ အရိုး  ……………………………………          ၂၅ က်ပ္သား
  2. ကုလားပဲ     …………………………………………………….           ႏို႕ဆီ 1/2 ဗူူး
  3. ၾကက္သြန္နီဥၾကီး  …………………………………………….          ၅ လံုး
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥအေနေတာ္   ……………………………….         ၁ လံုး
  5. ဂ်င္း    …………………………………………………………….         ၂ က်ပ္ခြဲသား ခန္႕
  6. ပဲမွဳန္႕ အစိမ္း …………………………………………………..         လက္ဘက္ရည္ ပန္ကန္ တလံုး
  7. ဆီ   ……………………………………………………………….         ၁၀ က်ပ္သား

ပထမဆံုး ကုလားပဲကိုႏူးအိေနေအာင္ ျပဳတ္ပါ။ ကုလားပဲျပဳတ္ေနစဥ္တြင္  ၾကက္သား (၂၅) က်ပ္သားကို ဆားဆႏြင္း နယ္ျပီး အေနေတာ္က်က္ရံု ျပဳတ္ပါ။ ၾကက္သားျပဳတ္ ႏူးလာလွ်င္ ဆယ္ျပီး အသားႏွင့္ အရိုးကို ႏႊာပါ။ ၾကက္သားျပဳတ္ေရမ်ားကို သြန္မပစ္ဘဲ ခြက္တခု တြင္ သိမ္းထားပါ။ ျပီးေနာက္ ၾကက္သြန္အနီကို အရင္ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ အနည္းငယ္ ႏြမ္းလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ အျဖဴႏွင့္ ဂ်င္းေထာင္းထားသည္မ်ားကို ထည့္ေမႊပါ။ ၾကက္သြန္ဆီသတ္ အနံ႕ အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္ အသားခ်ည္းခြဲထားေသာ ၾကက္သားျပဳတ္ကို ထည့္ေမႊပါ။ ငံျပာရည္ သင့္တင့္ရံု ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ကုလားပဲျပဳတ္ကိုညက္ေအာင္ေထာင္းထားသည္မ်ားကို ေရာထည့္ေမႊပါ။ အတန္ၾကာ ေမႊျပီးေနာက္ ပဲမွဳန္႕အစိမ္းကို ေရေအးႏွင့္ေဖ်ာ္ျပီး ထည့္ပါ။ ထို႕ေနာက္ ဆီျပန္လာသည့္အထိ မီးေအးေအးႏွင့္ ေမႊေပးပါ။ ဆီျပန္လာလွ်င္ ၾကက္သားျပဳတ္ေရထည့္ပါ။ ေရ တလီတာခြဲ ခန္႕ ထပ္ထည့္ပါ။ ျပီးေနာက္ ေရက်သည့္အထိ ဆက္ျပဳတ္ပါ။ ေရက်လာလွ်င္ အရသာ ျမည္းၾကည့္ျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ႏိုင္ပါသည္။ ျပီးလွ်င္ အနံ႕အရသာ ႏွင့္ျပည့္စံုေသာ ေက်ာက္ပန္းေတာင္း မုန္႕ဟင္းခါး စစ္စစ္ကုိ ျမိန္ရည္ ယွက္ရည္ စားသံုး ႏိုင္ပါျပီခင္ဗ်ာ။

ေနာက္အေခါက္မ်ားတြင္လည္း အရသာရွိေသာ ေက်ာက္ပန္းေတာင္းအစားအစာမ်ားကို ထပ္မံတင္ဆက္သြားပါမည္။ ညီအစ္ကို ေမာင္ႏွမ မ်ားအေနႏွင့္လည္း  မွ်ေ၀ျခင္ေသာ အစားအေသာက္လုပ္နည္းေလးမ်ား ရွိလွ်င္ ကၽြန္ေတာ္တို႕ ေက်ာက္ပန္းေတာင္း အသင္း Admin email     “kpg.kyaukpadaung@gmail.com” သို႕ေပးပို႕ မွ်ေ၀ႏိုင္ပါသည္ခင္ဗ်ာ။

စာဖတ္သူအေပါင္း က်န္းမာရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႕ၾကပါေစ.

အေ၀းေရာက္ ေက်ာက္ပန္းေတာင္းအသင္း

Advertisements

February 5, 2011 - Posted by | ေဒသထြက္ အစားအစာ

2 Comments »

  1. တကယ္မစားလုိ္က္ရေပမယ့္ — ဓာတ္ပံုကုိ အားရပါးရ ၾကည့္လုိ႔ ဝသြားပါပီ.. 🙂

    Comment by sanwin (kyaukpadaung) | February 6, 2011 | Reply

  2. In the gradient list , you can add roasted soy bean paste and dry bread !

    Comment by Htay Min Wai | February 13, 2011 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: